Stijlen

Muay Thai.

Ook thaiboks genoemd, is het staande gevecht met zowel trappen en stoten als elleboog- en knietechnieken op een knock out knock down systeem. Het modernere K1 kickboksen is een afgeleide hiervan. Grootgemaakt door superorganisaties als K1 Global en Glory world series werd het een van de bekendste vechtsporten ter wereld. Top vechters als Badr Hari, Peter Aerts, Ernesto Hoost enz….. werden wereldsterren. muay-thai-image

Grappling.

Grappling is een worstelstijl die ook wel “submission wrestling” wordt genoemd en erin bestaat om de tegenstander te controleren zonder te slaan, rechtop of op de grond na een worp, en om de tegenstander tot opgave te dwingen door immobilisatietechnieken zoals klemmen. Grappling kan worden gebruikt als zelfverdedigingstechniek. Het brengt verschillende technieken samen uit het, vrijestijl-worstelen, sambo, judo, en vele andere disciplines.

ibjjf-no-gi-team-link

Brazilian jiu jitsu. (BJJ)

Is een krijgskunst die zich richt op grappling met de nadruk op grondgevechten. Het doel is een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat een aanvaller zo snel mogelijk “afklopt”. Het is gebaseerd op een aangepaste variant van het traditionele Japanse Jiu Jitsu, genaamd “Jiu-do”. Het idee is dat zacht wint van hard. Met andere woorden, een klein zwakker persoon kan met de juiste technieken en bewegingen zichzelf verdedigen tegen een sterker en grotere aanvaller.

bjj1

 

 

 

 

 

 

 

Mixed martial arts. (mma)

Is een mengelmoes van alle bovenstaande stijlen, het gevecht begint rechtstaand met alle stoten, trappen, knie- en elleboogtechnieken maar gaat ook verder op de grond met technieken “als ground en pound”  of een van de vele submissie technieken. Het is een van de snelst groeiende en meest complete vechtsporten ter wereld.

hi-res-23e25b65a0f2b8b059954c9638a7bb17_crop_north